Amersfoort
Bloemen & Planten
Op
woensdag17mei201719:30

Minicursus planten

Natuuracademie

Waar je ook komt, er staan altijd wel wilde planten bij je in de buurt, langs de stoep, in bermen en plantsoen maar ook tussen de mooie bloemen in je tuin. In de bloementuin noemen we deze planten al gauw onkruid, maar als je wat beter en nauwkeuriger kijkt, kun je de mooiste vormen en kleuren ontdekken. Je kunt met gemak tientallen soorten vinden!

Tijdens de theorieavond wordt uitgelegd hoe een plant in elkaar zit en hoe hij zich voortplant. Verder wordt er een aantal plantenfamilies besproken waarvan de soorten vaak in je omgeving te vinden zijn. Bij de buitenexcursie wordt het geleerde direct in praktijk gebracht en wordt gekeken hoeveel soorten er op een klein stukje grond te vinden zijn. Na deze cursus kan je doorstromen naar de werkgroep Planten determineren van de KNNV.

Docent: Arie van den Bremer

Algemene informatie

maandag 20 februari 2017 - 11:45 tot donderdag 18 mei 2017 - 11:45
Locatie: 
De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3833GM Leusden
Nederland
Extra Informatie: 

De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 17 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag 22 mei van10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.
Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).
De Natuuracademie is een samenwerking van CNME ‘Landgoed Schothorst’ en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Contactpersoon: 
Google Maps image