Amersfoort
Paddenstoelen
Op
woensdag17okt201819:30

Minicursus paddenstoelen herkennen

Kabouter spillebeen

Op woensdagavond 17 oktober en zaterdag 20 oktober  organiseert de Natuuracademie een minicursus Paddenstoelen leren herkennen

 

De minicursus is bedoeld om kennis te maken met deze bijzondere levensvorm. Op de cursusavond zal   worden uitgelegd  wat paddenstoelen zijn, welke vorm ze hebben, waar ze van leven en hoe ze zich voortplanten. Vervolgens zal in het tweede deel van de avond dieper ingegaan worden op de ecologie (waar kunnen we ze vinden?) en de kenmerken waarmee je paddenstoelen in het veld kunt benoemen. Vele mooie foto's zullen hierbij de revue passeren. Tijdens de excursie op zaterdag zal het accent vooral liggen op het herkennen van paddenstoelen in het veld. Dan kan je het geleerde in praktijk brengen. Natuurlijk plukken we ze niet! U mag ze wel fotograferen om thuis nog eens goed te bekijken!

Docent:  Hans Meulenbelt

 

De theorie is op woensdagavond 17 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij het CNME Amersfoort in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort. De excursie is op zaterdag 20 oktober en waarschijnlijk van 10.00 tot 12.00 uur. Er is een kans dat uitgeweken wordt naar de middag. De plaats van de excursie wordt op de woensdagavond bekend gemaakt.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

maandag 24 september 2018 - 13:30 tot donderdag 18 oktober 2018 - 13:30
Locatie: 
CNME Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image