Amersfoort
Bloemen & Planten
Vanaf
woensdag07mrt201819:30

Minicursus Mossen

Het lijken kleine plantjes

Mossen zijn groen en zien eruit als kleine plantjes. Soms is de hele bodem in het bos er mee bedekt Verder vinden we ze op daken met oud riet en vaak zitten bomen er helemaal mee vol. Feitelijk kunnen ze overal op groeien; op steen, beton (belangrijk in de stedelijke omgeving) en tussen de straatstenen. Maar je ziet nooit een bloemetje. Dus een vreemd plantje.En dan te beseffen dat er in Nederland honderden soorten voorkomen.Ongetwijfeld staan er tientallen soorten op en rond uw huis en na de cursus is uw tuin, straat en buurt een stuk interessanter geworden.

Wat heb je aan mossen? Er zijn geen mosgroenten in Nederland maar ze hebben wel nut. Het is materiaal waarin zaden kunnen ontkiemen. Verder maken vogels er nestjes van en je komt het veel tegen in bloemstukken waaronder kerststukjes. Tijdens de cursus wordt uitgelegd wat een mos is (wat is het verschil met een gewone plant), welke soorten er zijn en hoe de voortplanting plaats vindt. Tijdens de theorie les zullen een aantal soorten getoond worden en tijdens de excursie zie je ze in het veld.

De cursus wordt gegeven in het gebouw van de De Groene Belevenis (vroeger Schoolsteeg) Hamersveldseweg 107 in Leusden.

Ze bestaat uit twee delen: woensdagavond binnen (theorie) 7 maart van 19.30 tot 21.30 uur en zaterdagmorgen buiten 10 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Waar de buitenles is hoort u tijdens de theorieavond.

De cursus wordt gegeven door Jan Pellicaan ( lid BLWG)

Algemene informatie

donderdag 8 februari 2018 - 16:15 tot donderdag 8 maart 2018 - 16:15
Locatie: 
De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3833GM Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image