Amersfoort
Biodiversiteit
Op
woensdag19jun201919:30

Minicursus kranswieren

Natuuracademie

Op woensdagavond 19 juni organiseert de Natuuracademie een minicursus Kranswieren

Kranswieren zijn complexe groenwieren die behoren tot een groep die al voorkwam in het geologische tijdperk Siluur (ca. 430 miljoen jaren geleden). Wereldwijd zijn er nog ruim 300 soorten kranswieren te vinden. In Nederland onderscheiden we nu 25 soorten verdeeld over vier geslachten. Dat is overzichtelijk. Toch hebben kranswieren de naam moeilijk te determineren te zijn en krijgen ze vaak weinig aandacht. Na deze minicursus zal hopelijk blijken dat deze reputatie niet terecht is. Op woensdagavond zullen de kenmerken van de geslachten Chara, Nitella, Nitellopsis en Tolypella worden belicht. Het jargon dat in de determinatiesleutels wordt gebruikt, zal worden uitgelegd aan de hand van tekeningen en foto’s. Tijdens de excursie op zaterdagochtend gaan we levend materiaal bekijken. Dat is een mooie gelegenheid om een referentiebeeld op te bouwen.

 

Docent: Emile Nat (Hydrobiologisch Veldmedewerker / Adviseur)

 

De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 19 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107 in Leusden. Er is geen excursie.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

 

Algemene informatie

dinsdag 14 mei 2019 - 12:15
Locatie: 
Hamersveldseweg 107
3833 GM Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image