Amersfoort
Insecten
Op
woensdag16mei201819:30

Minicursus Insecten

Van die kriebelbeestjes

Op woensdagavond 16 mei en zaterdagmorgen 19 mei organiseert de Natuuracademie een minicursus Insecten

 

De insecten zijn een klasse in het rijk der dieren.  Binnen de klasse van insecten wordt ingezoomd op soorten. Een soort is bijvoorbeeld het koolwitje, een alledaags vlindertje.

In de biologie worden begrippen als  “rijken”, “klassen”  en “soorten” gebruikt. Deze begrippen worden in de cursus uitgelegd en aan de hand van veel voorbeelden inzichtelijk gemaakt.  Daarmee wordt duidelijk gemaakt hoe de hiërarchie van rijk naar soort in elkaar steekt. Dat is wellicht wat minder spannend, maar is nodig om structuur in het geheel aan te brengen.

De klasse van de insecten wordt onder de loep genomen met als bekende orden de kevers, libellen, vlinders, vliegen, enz. Van elke orde worden de hoofdkenmerken genoemd. Wat is het kenmerkende verschil tussen een kever en een vlieg? Gaat het om het aantal pootjes of is het iets anders?   

Een hoofdstuk apart is de techniek van het fotograferen van insecten. De docent heeft daar veel ervaring mee en laat schitterende zelfgemaakte foto’s zien tijdens de les.

 

Docent:  Jan van Asselt

 

De cursus  is op woensdagavond 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag 19 mei 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.  

 

Aanmelden kan via e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out. (Leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting). Betaling op de avond zelf en alleen contante betaling.

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

 

Algemene informatie

woensdag 2 mei 2018 - 14:45 tot donderdag 17 mei 2018 - 14:45
Locatie: 
De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3833GM Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image