Amersfoort
Natuur in de Buurt
Vanaf
woensdag27mrt201919:30

Minicursus Diersporen

Ik zie en zie maar zie ze niet

Op woensdagavond 27 maart en zaterdagmorgen 30 maart organiseert de Natuuracademie een minicursus Dierensporen

Dieren en vogels zijn vaak moeilijk te zien, maar gelukkig laten ze wel sporen achter en verraadt dit hun aanwezigheid.  Rond Amersfoort is een afwisselend landschap en dit zorgt voor een grote variatie in dier- en vogelsoorten en hun sporen.

Op een wandeling maak je grote kans om een: pootafdruk, afgekloven dennenappel, hol of uitwerpsel te zien. Op eenvoudige wijze leer je al snel van wie de pootafdruk is en wie die dennenappel heeft afgekloven.

In deze cursus maak je kennis met veel voorkomende loop- en vraatsporen, nesten en uitwerpselen. Ook krijg je tips waar je op kan letten en waar je de meeste kans hebt een spoor te vinden. Op woensdagavond wordt gebruik gemaakt van foto’s, afbeeldingen, boeken en meegebrachte vondsten.

Docent:  Gerda Schregardus

De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 27 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.    

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

woensdag 27 maart 2019 - 19:30
Locatie: 
De Goene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3833 GM Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image