Amersfoort
Amfibieën & reptielen
Vanaf
woensdag14jun201719:30

Minicursus amfibiën en reptielen

Natuuracademie

Onlangs is de Atlas van amfibieën en reptielen van Utrecht verschenen. Een mooi document/boek waarin soortbeschrijvingen en verspreiding van de Utrechtse Herpetofauna is beschreven. De docent zal u woensdagavond 14 juni meenemen naar de wereld van water en land. Hoe zijn de verschillende soorten te herkennen, wat is hun leefgebied en hoe ga ik ze te lijf?

De theorie is op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur bij het CNME Amersfoort in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort.

Tijdens de excursie  op zaterdagmorgen 17 juni (waarschijnlijk Nimmerdor in Amersfoort-zuid) zal vervolgens worden bekeken of we de dieren daadwerkelijk kunnen vinden. Met schepnetten van formaat zullen we de watertjes te lijf gaan. Met een scherp oog, spierkracht en doorzettingsvermogen door het droge deel van het parkoers. Helaas geen garanties voor succes. Die worden zelden gegeven bij dit soort excursies. Verrassingen daarentegen zijn er nagenoeg altijd.

Docent: Jos Spier

 

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME ‘Landgoed Schothorst’ en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

donderdag 18 mei 2017 - 16:15 tot donderdag 15 juni 2017 - 16:15
donderdag 18 mei 2017 - 16:30
Locatie: 
CNME Het Groene Huis
Schorthorsterlaan 21
3822NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image