Amersfoort
Vleermuizen
Op
woensdag14sep202220:00

Mini cursus Vleermuizen

Je hoort het pas als je het weet.

Woensdag 14 september van 20.00 uur toe 23.00 uur organiseert de Natuuracademie  een minicursus vleermuizen met excursie

Vraag je de gemiddelde Nederlander een aantal vogel soorten te noemen, dan krijg je er zo een handje (of twee) vol. Vraag je echter hoeveel vleermuis soorten er zijn, volgt meestal het antwoord, "zijn daar dan meerdere van?!"  Nou en of!

Hoeveel soorten dan, en zijn die te onderscheiden?

Vleermuizen zijn nachtdieren en dat maakt ze extra lastig om te herkennen, maar niet onmogelijk. Hoe kun je vleermuizen herkennen in het donker? Wat eten ze, waar verblijven ze en hoe ziet een vleermuisjaar er uit? Als we vleermuizen willen waarnemen, hoe en waar kun je dat dan het beste doen?

Vleermuizen zijn bijzondere een soort in het lijstje zoogdieren die Nederland rijk is. Bovendien zijn ze uiterst nuttig en erg kwetsbaar. Tijdens de mini-cursus vleermuizen duiken we in een theoretisch gedeelte in het mysterie van de vleermuis. Aansluitend zullen we, bij goed weer, naar buiten gaan om vleermuizen te spotten rondom het Groene Huis.

Docent: Erik Broer. Coördinator werkgroep vleermuizen KNNV Amersfoort.

Locatie:  Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort. 

Kosten  €10,-. (KNNV- en IVN-leden Amersfoort  €5 ,- ).

Aanmelden verplicht via CNME@amersfoort.nl.  Max 20 deelnemers.

Meer info: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/natuuracademie

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

dinsdag 21 juni 2022 - 14:03 tot donderdag 15 september 2022 - 14:03
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image