Amersfoort
Overig
Op
dinsdag09jan201820:00

Kleine beestjes voor de lens - lezing over macrofotografie

​​​​​​​Natuurlezing door drie Amersfoortse fotografen

De natuurlezing van januari betreft verhalen bij vooral heel veel mooie plaatjes van kleine beestjes, vastgelegd door Amersfoortse fotografen die gespecialiseerd zijn in macrofotografie. Ze vertellen hoe je insecten, spinnen en andere kleine beestjes mooi op de foto krijgt, en of je daar bijzondere apparatuur voor nodig hebt. Met een eenvoudige camera kan het ook, zo zal blijken.

De drie - misschien wel vier – Amersfoortse natuurfotografen tonen hun mooiste foto’s en vertellen hoe ze die platen hebben gemaakt. Henny de Bruin zet met een compactcameraatje spinnen op de foto, zodat hij zijn vele waarnemingen mét plaatje kan melden op www.waarneming.nl. Amateurfotograaf Marco van Apeldoorn struint zeer regelmatig door landgoed Schothorst om insecten en spinnen te portretteren. Biologiestudent Milan Abrahamse bouwde in een paar jaar een enorme fotocollectie op. De fotowerkgroep van IVN-Amersfoort vertelt over de speciale foto-excursies die deze werkgroep bijna maandelijks organiseert.

De lezing is op dinsdag 9 januari 2018 van 20-22 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Algemene informatie

dinsdag 9 januari 2018 - 20:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image