Amersfoort
Landschap
Op
zondag16aug202014:00

IVN Amersfoort Natuur- en Geoparkexcursie

Natuur en geologie rond het Treekerpunt en -meertje

Op zondag 16 augustus organiseert het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, een natuurexcursie.  De natuurgidsen gaan met u naar landgoed den Treek voor een afwisselende wandeling van ongeveer vier kilometer over hoofdzakelijk mulle of modderige bos-, heide- en ruiterpaden, met een mooi uitzicht over de Leusderheide en langs het Treekermeertje. 

Augustus is de maand om een wandeling te maken over de heidevelden. Ook op landgoed Den Treek kunt u tijdens een excursie met de IVN natuurgidsen genieten van paars bloeiende heide.
We starten bij het 'Treekerpunt' waar vanaf we  een mooi uitzicht hebben over de Leusderheide tegen de helling van de Utrechtse Heuvelrug. Vervolgens wandelen we via heide en bos naar het boerenlandschap langs de Heetvelderweg. We vervolgen onze weg naar het schilderachtige Treekermeertje. Hier vandaan lopen we terug naar het 'Treekerpunt'. De natuurgidsen vertellen tijdens deze natuurexcursie over het heden en het geologisch verleden van dit (heide)landschap en de bijzondere natuurwaarden hiervan.

Aanmelden per email is verplicht: natuurexcursies@ivn.nl 

We hanteren we in verband met de regels betreffende de corona  een maximum van 7 deelnemers per gids. Er zijn drie gidsen.


 

 

Algemene informatie

zondag 16 augustus 2020 - 14:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

Aanmelden verplicht
deelname is gratis
goede wandelschoenen aan
niet geschikt voor rolstoelgebruikers, wandelwagen of wandelaars die slecht ter been zijn
geen honden
helaas is er geen busverbinding

Contactpersoon: