Amersfoort
(Zoog)dieren
Op
dinsdag18apr201720:00

Help mee naar Vleermuizen zoeken!

Help mee naar vleermuizen zoeken!

 

Overdag houden ze zich verscholen en pas rond de schemer worden ze actief. Het zijn mysterieuze dieren, die vleermuizen. Sommige vleermuissoorten gebruiken de holtes van gebouwen om in te verblijven. In bijna alle gevallen doen ze dat onopgemerkt door de mens.

 

In Amersfoort wordt samen met de gemeente al een aantal jaren onderzoek gedaan door een groep vrijwilligers om de vleermuisverblijfplaatsen te lokaliseren. Het onderzoek vindt plaats in de zomer maanden in de vroege ochtend, ruim vóór zonsopkomst. Vrijwilligers gebruiken een zogeheten batdetector om vleermuisgeluiden hoorbaar te maken. Door de vleermuizen te volgen en hun vlieggedrag te bestuderen is het mogelijk de verblijfplaatsen/kolonies te lokaliseren. Zo kan die plek in de toekomst worden beschermd!

 

Lijkt het u leuk om mee te zoeken naar vleermuizen en meer over vleermuizen te weten te komen? Meld u dan nu aan!

 

De KNNV werkgroep VLAM - Vleermuizen Amersfoort, organiseert op 18 april een informatieavond met excursie, begeleid door een vleermuisexpert van ecologisch adviesbureau.

 

Aanmelden voor de avond, of om mee te doen kan via      werkgroep@vleermuizenamersfoort.nl

 

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website http://www.vleermuizenamersfoort.nl of door een mail te sturen naar bovenstaand mail-adres.

Algemene informatie

vrijdag 7 april 2017 - 21:45 tot dinsdag 18 april 2017 - 21:45