Amersfoort
Vogels
Op
dinsdag04apr201720:00

De onbekommerde spreeuw - ​​​​​​​lezing van Koos Dijksterhuis

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis. Aldus Dijksterhuis.

De spreeuw is zo’n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven! En dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan. Tijdens de natuurlezing op 4 april vertelt hij er meeslepend over. Je zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhaal over de spreeuw, met dia’s, film en geluid. Al is het minder vrolijk stemmend dat de spreeuw flink achteruitgaat. Ook op de oorzaken daarvan gaat Koos in.

De lezing begint om 20.00 uur in Het Groene Huis - Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd!
De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw. Niet alleen over de spreeuw schreef Koos een heel boek. Eerder verschenen door hem geschreven boeken over de grauwe kiekendief en over de drieteenstrandloper. Behalve boeken en columns schrijft Koos vormvaste verzen op rijm, die hij in tijdschriften en dichtbundels publiceert en soms naar zijn abonnees mailt (gratis aanmelden op www.plezierverzen.nl). Qua muzikale carrière schopte Koos het ooit tot zanger van een punkbandje.

Algemene informatie

dinsdag 4 april 2017 - 20:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image