Verslagen activiteiten natuurXplorers

NatureXplorers zien film I am Greta'

''I am Greta', de film over de jonge Zweedse klimaatactiviste, werd speciaal voor onze NatureXporers vertoond. Vrijdagavond 11 december  werd deze film gedraaid bij het filmhuis van Parkvilla voor 9 jongeren van het IVN jeugdgroep De NatureXplorers (jongeren van 12+). 
Na afloop waren Laura en Frouke erg onder de indruk en zeiden: “We vonden het een interessante film, maar erg heftig! We wisten wel wat er ging gebeuren, maar niet dat Greta zelfs met de dood bedreigd is”."

Door een unieke samenwerking van Parkvilla en het IVN werd de film speciaal voor hen en Coronaproof georganiseerd. Heel fijn omdat de normale natuuractiviteiten door Covid niet door kunnen gaan.
De film werd enthousiast ingeleid door Flip van het Parkvilla Filmhuis. De film laat zien hoe ingrijpend het persoonlijke leven van Greta Thunberg (zelf nu 17 jaar oud) is veranderd de afgelopen twee jaar, maar dat zij niet van plan is haar strijd voor het klimaat op te geven. Geen gezellige of romantische film, maar wel eentje met een boodschap die alle jongeren positief kan inspireren.

 

 

Kabouterbos wordt 'beschermd'

12 februari 2022

De NatureXplorers (jongerengroep voor 12-18 jarigen van IVN Alphen aan den Rijn) hebben in het weekend van 12 februari 2022 gewerkt aan een vlechtscherm van 35 meter lang. Verschillende IVN-groepen boden hen de helpende hand. Ook mensen uit de aangrenzende wijk werkten mee. Het scherm is bestemd voor het Kabouterbos naast het Bezoekerscentrum in Alphen.

De IVN-NatureXplorers begonnen op vrijdag 12 februari met het aanslepen van materiaal, de wilgentakken waarmee zij gaan vlechten. De volgende dag waren zij weer vroeg present om verder te werken. 's Ochtends was er ondersteuning van diverse IVN-leden en in de middag kwam een groep van het IVN Zuid-Holland Tiny Forest Team om de gigantische klus af te maken. Het scherm is dan maar liefst 2 meter hoog geworden. Onder toeziend oog van de gemeente wordt tenslotte het enorme werk tot ieders voldoening 'opgeleverd'.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar met interesse in natuur, klimaatverandering en zaken als schone rivieren zijn – ook op proef – welkom bij de maandelijkse bijeenkomsten van de NatureXplorers.

voorbeeld van een vlechtscherm

vlechtschermen