Project Biowalking

Wat is Biowalking?

Biowalking is een groepswandeling in de natuur onder begeleiding van een IVN-natuurgids.

De Biowalk duurt ongeveer 2 uur en combineert gezond bewegen met natuurbeleving. U ervaart direct welke positieve invloed de natuur op u heeft. In het voorjaar van 2016 starten IVN Zuid-Holland, GGD Hollands Midden, de Oogvereniging en Kenniscentrum Groen & Handicap een reeks Biowalks voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Fonds NutsOhra.

Hoe ziet een biowalk eruit?

De IVN natuurgids zal u meenemen voor een heerlijke wandeling in de natuur. Daarbij vertelt de gids alles over landschap en natuur. Tijdens de wandeling heeft elke deelnemer de mogelijkheid om begeleid te worden door een buddy, iemand die u tijdens de wandeling ondersteunt. Indien u liever begeleid wilt worden door uw eigen partner kan dit natuurlijk ook. Zo ervaart u hoe leuk wandelen in de natuur is. Na afloop wordt, onder het genot van koffie of thee, gezellig nagepraat. Dus: trek de stoute (wandel)schoenen aan en DOE MEE!!! Alle locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kosten

De deelname is gratis. Ook is het mogelijk uw eigen buddy en/of blindengeleidehond mee te nemen. Ook voor uw buddy is deelname gratis.