Alphen aan den Rijn
Landschap
zaterdag11mrt2017

Wandeling Molenviergang

Zaterdag 11 maart
Op een nog wat grijze zaterdagmorgen treffen we elkaar op de parkeerplaats bij de Middenachterweg. Twee groepen, één van belangstellenden die het drieluik Weidevogels volgen en een groep visueel beperkten met buddy’s.
Samen een flink aantal, dus we splitsen in twee groepen die de route in tegengestelde richting zullen lopen. Groep één , van het drieluik weidevogels,  onder leiding van Gert - Jan Schouten en groep twee onder begeleiding van Liesbeth Bos.
De tweede groep gaat eerst naar molen 1. Onderweg horen we bij de boerderijen mussen en mezen. Er is weinig wind vandaag dus helaas geen geluid van draaiende wieken. Als we naar molen 2 en 3 lopen genieten we van de roep van de grutto’s, scholeksters en kieviten. Vooral de grutto’s laten zich goed horen. Na molen 3 lopen we langs de Oude Rijn in de richting van Alphen tot we weer de wei in mogen. Ook hier weer de roep van grutto en scholekster.
We lopen vooral over onverharde paden met hier en daar een rooster of een hek waar over heen moet worden geklommen. Best een pittige wandeling. Dat alles prima gaat komt ook door enkele deelnemers die de geleidehond over deze obstakels kunnen tillen.
Een geslaagde wandeling; alles zat mee: het weer, de vogels en een fijne groep om mee te wandelen.


Liesbeth Bos