Alphen aan den Rijn
Natuur in de Buurt
dinsdag28jun2022

Ochtendwandeling door het Rietveld

Ochtendwandeling door  het Rietveld met ontbijt na.

Zondag 26 juni 2022

valeriaan

 

Als je wekker om half 6 staat om vogels/planten/dieren te spotten zijn er genoeg vrienden van mij die dat compleet gestoord vinden. Maar als je om 06:00 uur door Ans en Auke wordt welkom geheten bij een opkomende zon zal iedereen al jaloers zijn. We gaan op pad met verrekijkers, telescoop en een hoop kennis van onze twee gidsen.

Voor mij naar een super bekend terrein dus ja wat zal ik daar dan nog van leren zou je denken. Nou werkelijk waar, elke meter ben ik verrast door verschillende planten die tegen de slootkant aangroeien zoals valeriaan of een prachtige zwanenbloem.

gele lis

Vervolgens om weer een rietzanger of groenling te spotten of te horen. Want Auke hoort werkelijk waar alle vogels en de verschillen. Heel cool! Zo liepen we verder in het ‘Rietveld’. De polders waar ik mijn hele leven al over uit kijk en opeens totaal andere weetjes over leerde kennen zoals de droogmakerij of waarom een molen rood, blauw/groen, zwart of geel gekleurd is. Nou ja, als je dus echt zin hebt in een tocht met veel kennis moet je absoluut met Auke en Ans mee op pad. Oftewel AudioAuke en Anseclopedie!

Ontzettend bedankt,
Roos Timmermans

Vogeltelling

haagwinden