Alphen aan den Rijn
Jongeren
zondag13okt2019

IVN inspireert 100 PM-mers van JUNIS kinderopvang

Wekelijks verzorgt IVN al op de groene BSO De PaddenPoel een natuuractiviteit. En vanuit deze samenwerking vroeg JUNIS ons een natuurworkshop te verzorgen tijdens de jaarlijkse studiedag "Op expeditie" in Avifauna. Op 12 oktober deden daar 800 werknemers en belanghebbenden aan mee.

Dat doen wij dan ook graag. Een mooie kans om kinderen de natuur te laten beleven. In twee workshops hebben wij de pedagogisch medewerkers (PM-mers) de natuur laten beleven. Waarbij we duidelijk hebben gemaakt dat kennis niet altijd nodig om te beleven. Ga gewoon naar buiten, zoek met de kinderen naar schatten en doe daar wat mee. Vinden ze slakken of wormen, kijk dan hoe ze bewegen. Houd een slakkenrace op een plexyplaat. Behandel de diertjes voorzichtig, handen en plat nat maken en zie wat er gebeurt en probeer zelf je angst te overwinnen. Gebruik oude dozen om bloemenkransen of hoeden te maken. Zo ben je ook nog duurzaam bezig! En ook belangrijk: het kost bijna niets.

Er zouden 40 deelnemers per keer komen, maar de eerste workshop was zo goed ontvangen, dan we in de tweede workshop heel wat meer deelnemers hadden. Iedereen ging geïnspireerd naar huis. De gemaakte bloemenkrans en bosmonster ging zelfs mee naar huis.