Alphen aan den Rijn
IVN
zondag07okt2018

IVN Alphen wint Innovatieprijs 2018

Op de Landelijke Ledendag van natuurvereniging IVN heeft de lokale afdeling Alphen aan den Rijn op 6 oktober de IVN Innovatieprijs 2018 in de wacht gesleept. Gevraagd was een nieuwe doelgroep te ontdekken en daarbij samen te werken met een andere (vrijwilligers)instantie. De activiteit moest bovendien ook gemakkelijk door andere IVN-afdelingen uit te voeren zijn.

IVN Alphen aan den Rijn en Parkvilla Filmhuis hebben elkaar daarvoor opgezocht. Het Filmhuis draait namelijk regelmatig natuurfilms. De mensen die daarop afkomen kennen nog niet allemaal het doel en het werk van IVN Alphen. Omgekeerd hebben niet alle IVN’ers de gang naar het Parkvilla Filmhuis op hun netvlies staan. Door elkaar wederzijds te promoten ontstaat voor beide vrijwilligersclubs een win-win situatie, beide hebben immers een nieuwe doelgroep. Warner van der Kolk, directeur communicatie, marketing en programma’s van IVN Nederland, prees dan ook dit lokale initiatief en beloonde het namens de jury met de IVN Innovatieprijs 2018. Deze geldprijs van € 1000, uitgereikt door de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, werd door Antoon Zonneveld, bestuurslid van IVN Alphen en Walter van de Vorst, oud-voorzitter IVN Alphen én betrokken bij Parkvilla Filmhuis, met plezier in ontvangst genomen tijdens de Landelijke IVN-Ledendag in Nijmegen.

IVN Nederland houdt deze Ledendag als waardering voor hun leden, van wie een groot deel zich actief inzet als vrijwilliger voor natuur in brede zin. Dit gaat van natuurgidsen opleiden, natuurevenementen organiseren, jeugd bij natuur betrekken en excursies leiden tot een fraai afdelingsblad uitgeven, natuurfoto’s maken, landschap onderhouden en tentoonstellingen verzorgen. Alles in een ongedwongen sfeer en uitsluitend met vrijwilligers met ‘een groen hart’. Voor lezers die vrijwilliger willen worden: gedetailleerde natuurkennis is niet nodig, die komt geleidelijk en vanzelf.