Alphen aan den Rijn
IVN
dinsdag30jun2020

In Memoriam Aad Geeve

Aad Geeve

 

Op zaterdag 14 juni j.l. is Aad Geeve, geliefd en actief vrijwilliger voor IVN Alphen aan den Rijn overleden. Dit is snel en onverwacht gegaan. Nog maar kort daarvoor in april had hij zijn werkzaamheden als coördinator voor de IVN Vlinderwerkgroep wegens ziekte neergelegd.

Aad was al enige jaren voorzitter/coördinator van de Vlinderwerkgroep IVN Alphen aan den Rijn. En dat deed hij met veel passie. Als hij vond dat er te weinig gebeurde dan organiseerde hij gewoon weer wat. Of stelde de vraag ”moeten we niet iets gaan doen”. Als je een vlinder zag die je niet kende, was een foto naar Aad sturen voldoende om de naam te leren. Zelfs vanuit het buitenland. De jaarvergaderingen vonden veelal bij hem thuis plaats bij een lekker hapje en drankje. We wisten dat Aad ziek was en zijn gezondheid te wensen overliet. Midden in corona tijd heeft de IVN Vlinderwerkgroep nog een grote bos tulpen gebracht van ons die hij, in de deuropening, staande, dankbaar aannam. Optimistisch was hij. "Komt goed". Het heeft niet zo mogen zijn. Zijn laatste app aan ons was van 11/6. Bizar. We zullen hem missen en als herinnering aan Aad Geeve heeft de IVN Vlinderwerkgroep in de Alphense vlinder idylle Gnephoek een vlinderstruik speciaal voor hem gepland.

 

Naschrift: Bizar was dat bijna gelijk met zijn overlijdensbericht het blad Mens en Natuur, het landelijk IVN Ledenblad, op de mat viel. Sla je de eerste bladzij open dan staat daar een paginagrote foto van een nachtvlinder, gemaakt door Aad. Met tekst erbij ook van zijn hand. Een kostbare herinnering.