Alphen aan den Rijn
Landschap
zondag26jul2020

Fascinerende wereld van bomen in park Rijnstroom en aansluitende excursie

19 juli 2020

Op zondag 19 juli 2020 hadden wij de natuurfilm "De fascinerende wereld van bomen" met een gratis excursie bij Parkvilla geboekt. De eerste keer waren wij te laat met het boeken.

In verband met de grote belangstelling kwam er zelfs in Coronatijd een nieuwe excursie. Een beperkt aantal mensen werd toegelaten, waaronder wij nu de gelukkigen waren. We hadden al veel lovende reacties gehoord en waren dus zeer benieuwd.

film

Monique Smulders, de filmproducent heet ons van harte welkom, waarna we genoten hebben van een anderhalf uur durende bijzondere natuurfilm. Alle opnames zijn in de loop der jaren door haarzelf gemaakt. Haar man heeft de tekst ingesproken, die ze samen  gemaakt hebben. De muziek ondersteunde de beelden fantastisch. Zo staat het ballet van de spreeuwen nog steeds op ons netvlies. We zagen dat niet alleen de bomen belangrijk waren in de natuur, maar dat er een samenspel van dieren en bomen nodig is voor het leven op aarde.

Na afloop van de film gingen we in groepjes van vijf à zes mensen met gidsen Park Rijnstroom in om met eigen ogen nog meer de natuur in onze eigen omgeving te ervaren. Er werd veel verteld over de belangrijkste bomen in het park zoals de lariks, esdoorn, es, beuk, eik, kastanje, wilg en plataan. Met nog meer interesse en respect voor bomen nemen we van elkaar afscheid.

Meer filmpjes van Monique kun je wekelijks zien op haar blog: https://natuurnotitiesmoniquesmulders.blogspot.com/

Groetjes, Chrik en Marianne.

film