Alphen aan den Rijn
Natuur
dinsdag13feb2018

Fantastische Natuurfilms in Parkvilla filmhuis/Speciaal voor de meivakantie: film ‘Wild’ nog eens geprogrammeerd.

In het Parkfilmhuis worden binnenkort prachtige natuurfilms vertoond.

Alleen via de website van het Parkfilmhuis kunnen kaartjes voor de films gekocht of gereserveerd worden. Daar vind je bij 'kaartsoort' (op kleine zwarte pijltje klikken) de optie 'Normaal IVN leden'. Als IVN’ers of vrijwilligers van het Bezoekerscentrum dit kaartje kopen gaat er van elk kaartje één euro naar IVN.

De Wilde Stad

Film van Mark Verkerk, 85 minuten

Voorstellingen op donderdag 26 april (20.00), vrijdag 27 april (14.00 en 16.00), dinsdag 1 mei (13.30) en woensdag 2 mei (20.00)

wilde stad

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Extra Natuurfilm in meivakantie

Speciaal voor de meivakantie hebben Parkfilmhuis en IVN Alphen de film ‘Wild’ nog eens geprogrammeerd. De toeloop bij eerdere vertoningen en de geschiktheid voor zowel volwassenen als voor de leeftijd (bovenbouw) basisschool gaven daarvoor de doorslag. Op 1 mei om 15.15 uur is dan ook een extra middagvoorstelling ingelast.

De film ‘Wild’, gaat over de Veluwe.

edelhert De regisseur kreeg speciale toestemming om te filmen in niet toegankelijke gebieden. Dat leverde spectaculaire beelden op, die normaal niet te zien zijn. Zo gaat deze film over de vos, het edelhert en het wilde zwijn, door de seizoenen heen. Deze dieren krijgen jongen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. De buizerd vliegt over de prachtige landschappen van de Veluwe en van de ijsvogel komen prachtige duikscènes in beeld. André van Duin verzorgt de professionele voice-over.

‘Wild’ is gemaakt door Luc Enting, duurt 80 minuten en draait in het Parkfilmhuis, Cornelis Geellaan (in park Rijnstroom aan de Raadhuisstraat) in Alphen. Kaarten zijn alleen te reserveren via internet www.parkvilla.nl/filmhuis/ Op verzoek van Parkvilla Filmhuis werken Natuurvereniging IVN Alphen aan den Rijn en Parkfilmhuis samen bij het vertonen van natuurfilms. Bij kaarttype kunt u daarom kiezen voor ‘Normaal IVN leden’, ook als u geen IVN-lid bent. Info: Corry Dierdorp, CommunicatieIVNAlphenaandenRijn@ivn.nl, 0172 471 550 of 0172 493737.