Alphen aan den Rijn
Natuur
dinsdag13feb2018

Fantastische Natuurfilms in Parkvilla filmhuis

In het Parkfilmhuis worden binnenkort prachtige natuurfilms vertoond.

Alleen via de website van het Parkfilmhuis kunnen kaartjes voor de films gekocht of gereserveerd worden. Daar vind je bij 'kaartsoort' (op kleine zwarte pijltje klikken) de optie 'Normaal IVN leden'. Als IVN’ers of vrijwilligers van het Bezoekerscentrum dit kaartje kopen gaat er van elk kaartje één euro naar IVN.

Wild

Film van Luc Enting, 80 minuten

Voorstellingen op donderdag 29 maart (20.00), zaterdag 31 maart (20.00), dinsdag 3 april (13.30) en woensdag 4 april (20.00)

wild

De Veluwe, ontstaan in de ijstijd, is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots natuurgebied met een verscheidenheid aan leven. In al haar schoonheid en door de seizoenen heen, vertelt deze film de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Onder meer krijgen de dieren jongen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Zo komt de vliegtocht van de buizerd over de diverse landschappen van de Veluwe aan bod, evenals het nestleven van de ijsvogel. De spectaculaire beelden zijn normaal niet te zien, omdat de regisseur speciale toestemming kreeg om te filmen in niet toegankelijke gebieden. André van Duin verzorgt de voice-over.

 

De Wilde Stad

Film van Mark Verkerk, 85 minuten

Voorstellingen op donderdag 26 april (20.00), vrijdag 27 april (14.00 en 16.00), dinsdag 1 mei (13.30) en woensdag 2 mei (20.00)

wilde stad

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).