Alphen aan den Rijn
Landschap
zaterdag25jun2022

Excursies met het Zonneveer.

Excursies met het Zonneveer.

Elk jaargetijde is het mooi op de Nieuwkoopse Plassen, zeker nu. Veel planten staan in bloei en de vogels zingen nog volop. In het riet zijn veel zangertjes te horen, kokmeeuwen en visdieven zijn luidruchtig aanwezig, purperreiger, aalscholver en bruine kiekendief zijn vaak te zien.

Wilt u dat allemaal graag van dichtbij bekijken? Het IVN Nieuwkoop organiseert in samenwerking met Stichting het Zonneveer excursies met het Zonneveer en u kunt daaraan deelnemen.

Deze excursies vinden plaats woensdag 29 juni, 17-19 uur, nog 1 plekje vrij en vervolgens op de woensdagen 13, 27 juli, 10, 24 augustus en 7 september. Een deskundige IVN-gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over de natuur in het plassengebied.

We varen niet de normale route van het Zonneveer, maar over de Vliet en de Poelkamp in Noorden, richting Schepegaten en Maarten Freeke Wije en via de kanoroute terug naar het beginpunt. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig natuurgebied met veel bezienswaardigheden.
Startpunt: loswal bij RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 111, Noorden. De kosten van deze vaartocht bedragen €5. U kunt ter plekke betalen, graag met gepast geld. Aanmelding: via e-mail
zonneveer@ivn-nieuwkoop.nl  

Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers.