Alphen aan den Rijn
Natuur
woensdag22apr2020

De Alternatieve Natuurkoffer en berenjacht

Door Stephanie Luik

Dat is ook wat! Helemaal voorbereid zat ik te wachten op de dag dat ik mee mocht lopen met de Natuurkoffer workshop. Maar toen was daar het Corona virus en gingen de zorginstellingen op slot.
 

Ik ben in januari gestart met de Natuurgids opleiding van IVN Alphen aan den Rijn en als onderdeel dien ik een stageopdracht te doen bij een van de werkgroepen. Mijn aandacht werd getrokken naar de werkgroep voor ouderen, ‘Grijs, Groen & Gelukkig’. Hier gebruiken we bijvoorbeeld de Natuurkoffer, om aan de hand van materiaal uit de natuur, alle zintuigen te prikkelen en mogelijk een gesprek aan te gaan.

Dus wat nu? Onder leiding van het landelijke aanspreekpunt voor de Natuurkoffer, werd er nagedacht over een alternatieve variant.

Graag presenteer ik de ouderen-variant op, de ondertussen al redelijk bekende kinderactiviteit, de Berenjacht.

Deel dit met iedereen die je kent en maakt zorginstellingen er op attent dat zij zich aanmelden als locatie. Zo kunnen kinderen meer beren vinden en hopelijk willen zij dan naar de ouderen zwaaien om hen net dat stukje extra aandacht te geven wat ze in deze gekke tijd heel erg goed kunnen gebruiken.ivn

We hopen deze activiteit spoedig aan te vullen met ‘Groen om te doen’ tips speciaal voor ouderen. Bij vragen of interesse in de Natuurkoffer zie https://www.ivn.nl/grijs-groen-gelukkig/natuurkoffer of neem contact op met Gerda Bonninga of Stephanie Luik.