Alphen aan den Rijn
Biodiversiteit
maandag03okt2016

Beleving van vier deelnemers aan de Biowalking

De 8e en laatste Biowalk was op zondag 21 september in Boskoop.
In totaal zijn er 66 deelnemers mee geweest. Er zijn 29 verschillende deelnemers geweest die meegelopen hebben.

Tweemaal is er ook een Wethouder uit Alphen aan den Rijn meegelopen.

Steeds hebben we een deelnemer gevraagd hun beleving van de wandeling te beschrijven en deze is ook gepubliceerd op de website.

De spontane reacties, die nu bij Yvonne zijn binnen gekomen, willen wij  u niet onthouden.
Die gevoelens geven weer wat wij als team graag wilden bereiken

Hoi Yvonne,
 Ik vind dat Truusje heel goed kan begeleiden. Goede timing met stoepen en zo. Ik vind het een hele aardige vrouw. We hebben tussendoor heel veel gepraat over van alles. Ik vond de biowalk ook weer interessant en wat langer wandelen is toch leuker dan de eerste keren in Boskoop. In het Gouwebos is ook prettig natuurlijk. Lisa haar taxi kwam ook al gauw en wij zijn daarna met Hans nog even naar de kruidentuin, waar hij ook veel mee bezig is, gegaan. Hij gaf allemaal kruiden die je ook kan proeven. Er staat ook dropkruid en dat smaakt echt naar drop.
Ik had Dick ook nog willen bedanken want hij heeft natuurlijk heel veel verteld en gedaan aan de biowalks. En jij ook heel hartelijk bedankt voor al het werk en alle mails. Je hebt alles altijd heel goed gecoördineerd en je gaf duidelijke informatie. Welke Buddy en wanneer we er moesten zijn enz.'. Tot de volgende keer.
Hartelijke groet, Jolande

Hoi Yvonne,
Vond het echt leuk alle keren en ja ik vind het heel normaal hoor dat als iemand iets voor mij doet dat ik even wat laat weten. Ik ben al 40 jaar blind en ik weet hoeveel blinden er zijn die alles maar vanzelfsprekend vinden omdat zij blind zijn. Ik probeer dat niet te doen. wand dan blijven de mensen ook bij mij terugkomen. Ja je hebt het goed geregeld allemaal. en dat ik er steeds vertrouwen en heb dat het goed komt. Dat is omdat jij steeds alles weer naar mij terugkoppelden. en snel gereageerd op mailtjes en op die manier kon ik het dan ook gewoon weer loslaten. En erop vertrouwen dat het goed komt. Groetjes en dank voor je mailtje en nog een fijne dag.
Johan Holshuijsen

Hallo Yvonne,
Het was wederom een leuke wandeling en dat kwam voornamelijk door het weer. Temperatuur goed, gezellige mensen en fantastische gidsen.
Kortom het is wat mij betreft zeker voor een herhaling waard.
Mocht je mij nog ergens voor nodig hebben dan weet je mij te vinden.

Met vriendelijke groet, Biowalker Arnaud.

Hallo Yvonne,
Ik heb weer genoten van de biowalk, maar dit keer vooral omdat het veelverschillen de elementen bevatte. Er was namelijk ruimte voor uitleg over de natuur, er werd langzaam gelopen maar er was ook ruimte om op sommige stukken door te lopen, de honden konden los, het rondje was weer anders dan toen ik de vorige keer mee liep en last but not least hebben wij na afloop nog Hans zijn kruidentuin bewonderd en konden wij ruiken, maar vooral ook proeven wat hier zoals staat. En Hans heeft mij ook nog diverse tips gegeven
over het aanleggen van mijn eigen kruidentuin.
Mijn dag kun dus niet meer stuk en dan vergeet ik bijna nog te vermelden dat wij enorm geboft hebben met het weer.

Wat mij betreft was het dus een biowalk om niet gauw te vergeten.

Ik ben reuze benieuwd of hier nog een vervolg op komt, maar ga mij eerst weer even richten op de verhuizing naar Werkhoven. Morgen gaat er namelijk weer een aanhanger vol spullen mee en mag ik vanavond nog even mijn kelder
leeg gaan trekken (Pfff).
Groeten, Imari

Biowalking : voor mensen met een oogaandoening en een visuele beperking

Deze biowalk is mede mogelijk gemaakt  door het Fonds Nuts Ohra.

Foto:Meike Tritschler