Alphen aan den Rijn
IVN
vrijdag05nov2021

ACTUELE INFORMATIE OVER DE CORONA MAATREGELEN

Nieuwste maatregelen in verband met Corona vanaf 6 november 2021

Algemeen

Vanaf 6 november worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. De algemene basisregels (zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden, handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuis blijven en laten testen bij klachten en zorgen voor voldoende ventilatie) blijven van kracht. Vooraf aanmelden bij activiteiten blijft verplicht om bij een besmetting de deelnemers te kunnen informeren hierover.

 

Activiteiten in het bezoekerscentrum

Het BC heeft laten weten, dat tijdens openingstijden een mondkapjesplicht geldt en een beperkte aantal personen om de 1,5m afstand aan te kunnen houden. Zodra men zit kan het mondkapje af.

Voor besloten activiteiten in het BC geldt de mondkapjesplicht niet. Mocht de activiteit tijdens de openingstijden plaatsvinden, dan worden deelnemers geadviseerd via de zij-ingang binnen te komen. wie binnenkomt via de hoofdingang moet in de hal een mondkapje dragen.

Voor de IVN-activiteiten geldt dat het advies is om de groepsgrootte te beperken, zodat volwassenen 1,5m afstand kunnen houden. Dit geldt niet voor kinderen.

Activiteiten in andere locaties

Bij activiteiten in andere locaties worden de richtlijnen van de beheerder gevolgd. Dit kan mogelijk Mondkapjesplicht of tonen Coronatoegangsbewijs zijn. Voor scholen geldt de mondkapjesplicht. Het is nog niet bekend van dit betekent voor de NGO.

De ALV wordt in Triggr! Ter Aar gehouden. Alhoewel het niet verplicht is zullen we de deelnemers aan de ALV adviseren om een mondkapje te dragen. De ruimte is groot genoeg om 1,5m afstand aan te kunnen houden.

Buitenactiviteiten

Voor de buitenactiviteiten gelden geen restricties. Ook hier is het advies om de groepsgrootte te beperken, zodat volwassenen 1,5 m afstand kunnen houden. Een mondkapje is geen verplichting, maar kan wel geadviseerd worden.

Ten slotte

Het doel van de maatregelen is om verdere besmetting te voorkomen. Mochten er nog vragen en/of onduidelijkheden zijn, laat het me weten.

 

Vorige berichten:

Excursies zijn weer mogelijk en ook het Bezoekerscentrum is weer geopend.

De maatregelen om de corona-virus in toom te houden zijn versoepeld. Reden voor IVN Alphen aan den Rijn om te onderzoeken welke activiteiten weer plaats kunnen vinden. Welke activiteiten doorgang zullen vinden wordt gecommuniceerd via de activiteitenmailings, op de website en facebook. IVN Alphen aan den Rijn houdt zich aan de RIVM-richtlijnen.

Vanwege de 1,5 m regel is het aantal deelnemers per activiteit gelimiteerd. Als u wilt deelnemen aan een van de activiteiten, dan moet u zich vooraf aanmelden. Ook vragen we u om een gezondheidscheck te doen voor uzelf en uw huisgenoten op coronasymptomen en de geadviseerde hygiëne maatregelen in acht te nemen, net als de 1,5 meter regel.

Gezondheidscheck

Ook heeft IVN landelijk tips en richtlijnen op een rijtje gezet. Lees hieronder,

Tips en richtlijnen in verband met Corona

Lees de laatste berichten inzake de Corona maatregelen

Corona maatregelen IVN Alphen aan den Rijn update 14-10-2020

Bijstelling Corona maatregelen 13 juni 2021

 

Bijstelling Coronamaatregelen Bezoekerscentrum