Alphen aan den Rijn
IVN
donderdag17feb2022

ACTUELE INFORMATIE OVER DE CORONA MAATREGELEN

Update: maatregelen vanaf 25 februari 2022

Voor onze eigen activiteiten geldt dat per 25 februari de maatregelen mondkapje, 1,5m afstand houden en gelimiteerde groepsomvang komen te vervallen.

In ieder geval kunnen alle activiteiten weer als vanouds weer georganiseerd worden.

Wel blijven we vragen dat deelnemers zich registreren, zodat als er iets aan de hand is we ze kunnen bereiken. Ook de standaard maatregelen, zoals de richtlijnen blijf thuis bij gezondheidsklachten of als er personen in de omgeving corona hebben, blijven van kracht.

 

Maatregelen bezoekerscentrum per 25 februari 2022
 

Voor Bezoekerscentrum De Veenweiden betekent dit dat per 25 februari geen mondkapje meer verplicht is, de 1,5m afstand komt te vervallen en dat er geen limiet meer is met betrekking tot aantal personen in de ruimte.

 Bij organisaties die een Coronacheck bij toegang doen komen deze maatregelen een week eerder te vervallen. Daar valt het BC dus niet onder.

 De basismaatregelen: doe een gezondheidscheck, blijf thuis bij coronaverschijnselen, was je handen e.d. blijven.  

 

UPDATE bezoekerscentrum coronamaatregelen 29 januari 2022,

Zoals het er nu uitziet zijn alle bezoekers zaterdag 29 januari weer van harte welkom in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Zo is de permanente tentoonstelling over de kenmerken van het landschap van de Rijn weer te bezichtigen en deels te beleven. Daarnaast kunnen de gastvrouwen en -heren van het Bezoekerscentrum zelf en het IVN Alphen aan den Rijn je van alles vertellen over de recreatieve mogelijkheden in de streek.  

Zij kunnen je zelfs leuke tips geven om fietsen of wandelend het tot Prinses IreneBos omgedoopt gebied Zegersloot-Noord nader te verkennen. Ook kunnen zij je wijzen op de Nationale Tuinvogeltelling, die op 28, 29 en 30 januari plaatsvindt. Daaraan kun je gemakkelijk meedoen.  

Excursies 

Tevens is er – ondanks de pandemie – een gevarieerd excursieprogramma opgesteld. Nu er weer mag van de regering, wordt er aan de hand van het rooster gekeken wat er zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden. 

Kunstexpositie  

In overleg met kunstenares Marion van der Veen, hebben we haar expositie ‘Plantaardige vormgeving’ kunnen verlengen tot eind maart. Bovendien hebben wij haar workshop ‘Plantaardige Vormgeving op schaal’ op zondagmiddag 20 februari in de agenda van het Bezoekerscentrum kunnen opnemen. Deelnemers die zich eerder hadden opgegeven, hebben voorrang. Maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Echter vol=vol.  

 Welkom

Kortom, vanaf 29 januari zijn bezoekers op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tijdens de openingtijden en de dan geldende voorwaarden weer van harte welkom in Bezoekerscentrum De Veenweiden. Het adres is Burg. Bruins Slotsingel 15, 2403NC Alphen aan den Rijn (langs de Kinderboerderij over het pad naar achteren).

 

Coronamaatregelen. 15 januari 2022
Voor het Bezoekerscentrum betekent het

  • dat deze in ieder geval tot en met 28 januari gesloten zal zijn. Dit komt nog bovenop de bestaande maatregelen;
  •  
  • voor buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen. Dit heeft consequenties voor de tuingroep;
  • de BSO sluit. Junis heeft laten weten al een noodopvang in te regelen op een andere locatie.

 

Nieuwste maatregelen in verband met Corona vanaf 6 november 2021
Algemeen

Vanaf 6 november worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. De algemene basisregels (zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden, handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuis blijven en laten testen bij klachten en zorgen voor voldoende ventilatie) blijven van kracht. Vooraf aanmelden bij activiteiten blijft verplicht om bij een besmetting de deelnemers te kunnen informeren hierover.

 

Activiteiten in het bezoekerscentrum

Het BC heeft laten weten, dat tijdens openingstijden een mondkapjesplicht geldt en een beperkte aantal personen om de 1,5m afstand aan te kunnen houden. Zodra men zit kan het mondkapje af.

Voor besloten activiteiten in het BC geldt de mondkapjesplicht niet. Mocht de activiteit tijdens de openingstijden plaatsvinden, dan worden deelnemers geadviseerd via de zij-ingang binnen te komen. wie binnenkomt via de hoofdingang moet in de hal een mondkapje dragen.

Voor de IVN-activiteiten geldt dat het advies is om de groepsgrootte te beperken, zodat volwassenen 1,5m afstand kunnen houden. Dit geldt niet voor kinderen.

Activiteiten in andere locaties

Bij activiteiten in andere locaties worden de richtlijnen van de beheerder gevolgd. Dit kan mogelijk Mondkapjesplicht of tonen Coronatoegangsbewijs zijn. Voor scholen geldt de mondkapjesplicht. Het is nog niet bekend van dit betekent voor de NGO.

De ALV wordt in Triggr! Ter Aar gehouden. Alhoewel het niet verplicht is zullen we de deelnemers aan de ALV adviseren om een mondkapje te dragen. De ruimte is groot genoeg om 1,5m afstand aan te kunnen houden.

Buitenactiviteiten

Voor de buitenactiviteiten gelden geen restricties. Ook hier is het advies om de groepsgrootte te beperken, zodat volwassenen 1,5 m afstand kunnen houden. Een mondkapje is geen verplichting, maar kan wel geadviseerd worden.

Ten slotte

Het doel van de maatregelen is om verdere besmetting te voorkomen. Mochten er nog vragen en/of onduidelijkheden zijn, laat het me weten.

 

Vorige berichten:

 

Gezondheidscheck

 

Ook heeft IVN landelijk tips en richtlijnen op een rijtje gezet. Lees hieronder,

Tips en richtlijnen in verband met Corona

Lees de laatste berichten inzake de Corona maatregelen

Corona maatregelen IVN Alphen aan den Rijn update 14-10-2020

Bijstelling Corona maatregelen 13 juni 2021

 Bijstelling Coronamaatregelen Bezoekerscentrum 26 juni 2021