Alphen aan den Rijn
Kind & Natuur
zondag06dec2020

Aanleg kabouterbos( update)

Vrijdag 4 december  is er een aanvang gemaakt met de aanleg van het kabouterbos. Dit bos komt achter het  bezoekerscentrum de Veenweiden.

Links langs het gebouw en over het witte bruggetje. Daar ligt een bosje dat deze herbestemming heeft gekregen. De bedoeling is dat de kleintjes daar met kabouters kunnen spelen in hun eigen spannende bos.

Onder mijn overkapping thuis staan al zo’n  honderdvijftig kabouters - groot en  klein)  voor dit doel. Allemaal gekregen via “Lezers helpen lezers”, een rubriek in het Algemern Dagblad. Ger en ik hebben twee dagen gereden door Zeeland en Utrecht om ze op te halen. 

kabouterbos

Er komt een gescarfde kabouter net voor de brug. Een rondgaand pad met houtsnippers. Het bos blijft zoveel mogelijk in takt. Daarom is met met paarden aan het slepen. Vandaar deze paarden op de foto. 

Het bos komt er aan.! Het is een initiatief van Esther Arkenstein. Zij miste zo’n plek voor de kleintjes. Roel Wierink ( gemeente) heeft mij namens IVN erbij betrokken en natuurlijk ook de kinderboerderij, en bij Hen.  Er komt nog veel beplanting bij. We vragen Wim Dieho hierover mee te denken, zodat het de juiste beplanting is. 

kabouterbos

We gaan de BSO De PaddenPoel vragen grote paddenstoelen van boomstammen te verven. Avifauna maakt huisjes en deurtjes met vrijwilligers.

Er blijven lekker veel stukken hout liggen waar kinderen mee mogen spelen.

Eergisteren een Go . Nu al aan het werk!!! 

Eindelijk weer wat reuring! 

LEES HIER DE LAATSTE BERICHTEN IN AD ALPHEN

kabouterboskabouterboskabouterbos