Alphen aan den Rijn
Landschap
donderdag09dec2021

350 bomen geplant in natuurgebied De Lansing in Boskoop

 

Op donderdag 9 december hebben 8 vrijwilligers van de IVN-werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer zo'n 350 bomen, elzen, Gelderse Roos en hazelnoten, geplant in het natuurgebied De Lansing.

vwb

"Verscholen tussen de boomkwekerijen en nauwelijks zichtbaar vanaf de openbare weg ligt het natuur- en recreatiegebied De Lansing. Een oase van rust tussen de intensief gebruikte kwekerijgronden. Gelegen op zowel het grondgebied van de gemeente Reeuwijk, als van de gemeente Boskoop. In de afgelopen 40 jaar heeft de familie Van Leeuwen het poldergebied een aanzien gegeven, zoals het er 100 jaar geleden uitgezien moet hebben."
Zie ook:http://natuurgebieddelansing.nl/#xl_xr_page_index

 

In samenwerking met de Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn (SLA) kon dit project gerealiseerd worden. Zie meer informatie van dit fonds op: http://landschapsfondsalphen.nl/lfawordpress/

 

Er is een kade beplant met de verschillende soorten bomen met als doel hiervan weer een houtkade te maken. De 8 vrijwilligers hadden hiervoor prima weer en na de start met koffie kon de klus in zo'n twee uur geklaard worden. Ook in deze coronatijd kan de werkgroep buiten, en op gepaste afstand, prima haar werkzaamheden uitvoeren.

 

Nieuwsgierig? Ga komende winter eens in het natuurgebiedje kijken. Het is zeker de moeite waard.

Interesse om mee te meewerken bij de werkgroep? Kijk op: https://www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn