Film: Onder het Maaiveld

Woensdag 15 maart in Parkvilla de film: Onder het Maaiveld. Aanvang 20.00u met inleiding en Q&A door producent Ignas van Schaick.

Aan de eerste voorstelling (met inleiding door de filmer/producent) op 15 maart zijn door het Parkfilmhuis maar liefst vier vertoningen toegevoegd. Deze zijn op
dinsdag 21 maart 13.30 uur; zondag 26 maart 13.30 uur;
donderdag 23 maart 20.00 uur en dinsdag 4 april 20.00 uur

De film maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Alphen aan den Rijn.

 

Adres Parkvilla Filmhuis: Cornelis Geellaan 2 (zijstraat Raadhuisstraat), Alphen a.d. Rijn Informatie en reserveren: http://parkvilla.nl/filmhuis

 

Waar
parkvilla
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten:
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina