JEUGD

Jeugdwerkgroepen "De Fladderaars" en “De Vlinders”
 

IVN Alphen aan den Rijn heeft twee jeugdwerkgroepen. De Fladderaars bestaan dit jaar al dertig jaar, maar de de Vlinders zijn nog piep. Zij zijn vanaf 1 januari 2013 actief.

Lees de

BijlageGrootte
PDF-pictogramfolder_algemeen_jeugdwerkgroepen.pdf810.51 KB


Waarom twee groepen?

De Fladderaars  ( lees hier de verslagen van de activiteiten)  is onze jeugdgroep van kinderen uit de basisschool groepen 5 tot en met 8, grofweg gezegd van 8 – 12 jaar. Maar een kind van 7 kan ook in groep 5 zitten en een kind van 9 kan ook in een lagere groep zitten. Vandaar dat de scheiding wat lastig is aan te brengen. In overleg met de ouders bespreken wij in welke groep de kinderen komen.
De Fladderaars komen 1x per maand op zaterdagochtend van 9.15-11.30 uur bij elkaar. De data met de daarbij behorende activiteiten staan in de onderstaande folder. Wij proberen altijd met de jeugd naar buiten te gaan, de natuur in! Weer of geen weer. En wij vragen ook om hen kleding aan te doen die vuil mag worden. En in de winter lekker warme kleding. Er kunnen maximaal 40 kinderen per jaar Fladderaar zijn. De kinderen schrijven zich voor een heel jaar in. Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage van € 14,00 voor het hele seizoen. Dit bedrag kan overgemaakt worden aan IVN Alphen aan den Rijn, reknr. NL85 RABO 0301 6899 62  van de Rabobank. Wel onder vermelding van Fladderaar `naam kind`.
Maar stuur altijd eerst een mail naar ons om te vragen of er nog een plek is. Pas na een mail van de coördinator als bevestiging ben je lid. Ook al is er een wachtlijst, laat je naam erop zetten. Er gaat wel eens een kind ineens weg. Dan ben je de eerste die aan de beurt is.

Lees het programma

BijlageGrootte
PDF-pictogramProgramma Fladderaars 2018-2019957.97 KB

 

De Vlinders  (lees hier de verslagen van de activiteiten)  zijn onze jongsten van 4-8 jaar, in de basisschoolleeftijd van groep 1 tot en met groep 4. De Vlinders komen ook 1x per maand bij elkaar en wel op de zondagmiddag. De data met de daarbij behorende activiteit staan in de folder hieronder. Een ouder kan met een kind meekomen. De ouder beleeft de activiteit  mee. Wanneer een kind er aan toe is, zich veilig voelt, dan kan de ouder het kind ook afgeven, maar dan wel duidelijk aangeven, dat het kind alleen bij ons blijft, zodat wij extra op het kind kunnen letten. Met de kinderen gaan wij op avontuur in de natuur. Het moet vooral leuk en avontuurlijk zijn. Maar als verwerking knutselen wij ook meestal iets over het onderwerp. Zorg ook hier dat kinderen vies en vuil mogen worden. Kleed ze ’s winters warm aan. Doe vooral laarzen aan. We proberen altijd naar buiten te gaan. Maar plezier in de natuur staat voorop. Kinderen betalen per keer een bedrag van € 2,50. Daarvoor krijgen ze ook drinken en iets lekkers. Voor de ouder is er een kopje koffie/thee. En keertje meedoen om te kijken of je het leuk vindt, kost niets.

Lees het programma

BijlageGrootte
PDF-pictogramProgramma Vlinders 2018-20191.04 MB

Publiciteit

Wij zoeken heel bewust de publiciteit. Leuk voor ons, maar minstens zo leuk voor het kind. Want wat is er leuker dan jouw foto in de krant te vinden. Trots kan je dit stuk op school of aan opa en oma laten zien. Maar mocht je niet willen dat je kind met een foto in de krant komt, laat het ons dan weten.
Voor extra informatie en een keertje proberen kun je mailen naar de coördinator van jeugdwerkgroep De Fladderaars: Gerda Bonninga. Zij is te bereiken per e-mail

Mobiel te bereiken: 06 - 53 40 31 23
Wij hebben ook een facebookpagina. Zoek ons onder Fladderaars en Vlinders en wordt een vriend van ons.

WoesteLand is de landelijke jongerenwerkgroep van het IVN.

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat we door mensen zelf in aanraking te brengen met de natuur, zij zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven.