Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
zondag11mrt201814:00

Weidegebied rond Aarlanderveen

Op zondag 11 maart organiseert IVN Alphen aan den Rijn een stoere wandeling door het Weidegebied rond Aarlanderveen. Tot 14.00 uur wachten de IVN-gidsen op de deelnemers op het parkeerterrein aan de Achtermiddenweg bij Aarlanderveen. Dan is het vertrek naar molen 1 en daarna door het richting Oude Rijn. Vervolgens gaat de tocht een stukje langs de Oude Rijn om door het weiland rond 16.00 uur eindigen op de parkeerplaats. Deze ligt naast de Provincialeweg N 231 die vanaf het Aarkanaal richting Aarlanderveen-Nieuwkoop loopt. Nabij hectometerpaal 1,6 ligt het parkeerterrein.

Weidevogels

Rond de Molenviergang in Aarlanderveen ligt een prachtig veenweidegebied dat nu vol zit met weidevogels. Ze zijn net aangekomen en druk in de weer met het maken van een nestplaats. De mannetjes verleiden de vrouwtjes om zijn nestje uit te kiezen om daar jongen te krijgen. Ook bloeien er al diverse voorjaarsbloemen zoals hondsdraf, paardebloemen en een vroege boterbloem. Omdat een groot deel van de wandeling door de weilanden gaat wordt het dragen van stevige schoenen aanbevolen.

Aanmelden

Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk. Bel naar Ton van Ruiten, 0172431464  of mail naar ton.vanruiten@lijbrandt.nl. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Personen met een visuele beperking zijn van harte welkom. Voor hen zet IVN een speciaal opgeleide gids in.

Algemene informatie

zondag 11 maart 2018 - 14:00
Locatie: 
Achtermiddenweg
Aarlanderveen
Nederland
Extra Informatie: 

Personen met een visuele beperking zijn van harte welkom.

Contactpersoon: 
Google Maps image