Alphen aan den Rijn
Natuur in de Buurt
Op
zondag17jul202214:00

Wandeling door park Zegersloot

 

Op zondagmiddag 17 juli kan een ieder het wellicht al vertrouwde Zegerslootpark met andere ogen bekijken. Namelijk met de ogen van twee IVN-natuurgidsen. Zij zullen meer  laten zien en horen dan een wandelaar gewoonlijk waarneemt

De gidsen starten om 14.00 uur bij Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burg. Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn (omgeving Pannenkoekenboerderij en Kinderboerderij).

De  wandeling gaat door het heempark Kromme Aar en het Irenebos, voorheen Zegersloot-Noord genaamd. Daar is na renovatie veel nieuws te zien. Natuurlijk groeit en bloeit er veel in dit seizoen en zijn de vogels nog aardig actief.
Kortom, deze ontspannende zondagmiddagwandeling biedt veel natuurmoois. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom om mee te gaan.

Bermbloemen

De terugkomst is omstreeks 16.00 uur. Dan is er nog  genoeg tijd om in het Bezoekerscentrum de nieuwe wisseltentoonstelling te bekijken: een geslaagde combinatie van ‘Bloemenpracht’ van Truus Serdijn en glasobjecten voor binnen en buiten van Adrie Zaalberg.
Ook ligt voor belangstellenden het IVN-activiteitenprogramma voor de maand juli klaar en is er gelegenheid om in te schrijven voor alle volgende maandprogramma's. Die worden dan per e-mail thuisgestuurd.

Aanmelden voor de Zegerslootwandeling bij Dick Warmerdam, dickw@xs4all.nl of 06-17 71 82 03.

Algemene informatie

zondag 17 juli 2022 - 14:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alkphyen aan den Rijn
Nederland
Google Maps image