Alphen aan den Rijn
Vogels
Op
zondag23okt201608:00

Vogels aan de Noordhollandse kust

Op zondag 23 oktober maakt de IVN-Vogelgroep een dagtrip naar de Noordhollandse kust, met als doel de jaarlijkse vogeltrek richting het zuiden gade te slaan. Vooral in de maand oktober kan dit op sommige dagen, bij gunstige weersomstandigheden, massaal plaatsvinden. De Noordhollandse kust is in het najaar een ideale plek om de vogeltrek te observeren en op zoek te gaan naar grote aantallen vogels of zeldzame dwaalgasten die een tussenstop maken. Voordeel van de kust is dat er natuurlijk ook zeevogels te zien zijn. Het wordt ongetwijfeld een dag met mooie waarnemingen.

De start is om 8.00 uur en de terugkomtijd ligt rond 17.00 uur. Het punt van vertrek en terugkomst is het parkeerterrein van Golfclub Zeegersloot, Kromme Aarweg 5, Alphen aan den Rijn (vlak bij Zegerbrug-Aarkanaal). Er wordt zoveel mogelijk gecarpooled met kostendeling.

Verder is de excursies gratis, met uitzondering van eventuele persoonlijke uitgaven. Aanmelding is noodzakelijk: via vwgalphen@live.nl. (ook voor informatie). Laat daarbij even weten of je zelf wilt rijden of liever meerijdt. Tips: zorg voor stevig waterdicht schoeisel en neem een lunchpakket, drinken en een verrekijker mee.

Algemene informatie

zondag 23 oktober 2016 - 08:00
Locatie: 
Parkeerterrein golfclub
kromme Aarweg 5
Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image