Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
zaterdag27mei201710:00

Unieke IVN vaartocht Windakkers Boskoop

IVN Alphen aan den Rijn organiseert een unieke vaartocht langs de oude windakkers in Boskoop. Deze tocht wordt gehouden met een authentieke Boskoopse schouw met vaarboom (en buitenboordmotor).

De route gaat langs oeroude houtakkers die de boomkwekerijen tegen storm beschermden.. Deze windakkers - in Boskoop in totaal zo’n 12 kilometer - zijn als historisch cultuurgoed beschermd. Het zijn ook ideale plekken voor vogels en ze bieden behuizing aan kleine zoogdieren als bunzing, wezel en hermelijn.

De begroeiing is voornamelijk els, es en wilg en alles wat daartussen ontstaat, zoals hop, kamperfoelie, braam en veel schaduwplanten. IVN-gidsen vertellen over deze waardevolle stroken natuur en over de historie ervan.

Deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Daarom is opgave vóór 25 mei verplicht: 06 17718203 of aanmelden@ivn-alphenaandenrijn.nl

. Het startpunt volgt na aanmelding. Als er meer deelnemers zijn dan plaatsen in de boot dan gaan we splitsen. De helft van de deelnemers gaat heen per boot en de andere helft via een looppad door de windakker. Op het eindpunt wisselen de deelnemers. Advies: draag stevige schoenen, het pad kan ongelijk zijn. Informatie: Dick Warmerdam 06 17718203 of excursies@ivn-alphenaandenrijn.nl

 

Algemene informatie

zaterdag 27 mei 2017 - 10:00
Locatie: 
oude windakkers Boskoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image