Alphen aan den Rijn
Bloemen & Planten
Op
zaterdag17jun201710:00

'TEGEL ERUIT, PLANT ERIN'

 

Tijdens de Open Kwekerijdag op zaterdag 17 juni van 10-17 uur houden IVN, de gemeente Alphen, Groei en Bloei en Samen Groen Doen een gezamenlijke workshop bij Kwekerij Esveld, Rijneveld 72 in Boskoop.

Hiermee wordt het vervangen van stenen door groen onder de aandacht gebracht. Dat is vooral belangrijk voor het in leven houden van bijen en andere bestuivers, want zonder bestuiving komt de voedselvoorziening in gevaar. Maar ook voor de afvoer van regenwater na hoosbuien zijn een groene tuin en ‘zachte verharding’ van groot nut. Voor de workshop wordt een kale tuin gebouwd met op de grond houten uitneembare vlonder'tegels'.

Er is een voorraad planten in potten en tuinaccessoires als vogeldrinkbak, insectenhotel en egelhuis, om deze tuin aan te kleden en te vergroenen. Ook zijn er deskundigen die gratis advies geven over planten die sterk zijn of weinig onderhoud nodig hebben en over alternatieven voor tegels. De bedoeling is deelnemers te laten ervaren dat een paar eenvoudige veranderingen een gezellige en natuurvriendelijke tuin binnen handbereik brengen.

Er is een groene attentie voor iedere deelnemer en de ‘Tegel-eruit-Plant-erin-tuin kan men laten fotograferen voor een leuke groenprijs.

Behalve de workshop zijn er allerhande kramen verspreid over de kwekerij en rijdt er een pendelbusje van en naar de Sortimentstuin verderop aan het Rijneveld. Daar wordt op dezelfde dag het 75-jarig jubileum van de Imkersvereniging Groene Hart gevierd met een bijenmarkt en alles wat daarbij hoort.

Kijk voor deelnemende bedrijven aan de Open Kwekerijdag aan het Rijneveld in Boskoop op www.openkwekerijdag.nl en voor de Bijenmarkt op. www.bijenhouders.nl/agenda Beide evenementen zijn gratis en geschikt voor volwassenen en kinderen.

 

Algemene informatie

zaterdag 17 juni 2017 - 10:00
Locatie: 
Firma Esveld
Rijneveld 72
2771 XS Boskoop
Nederland
Google Maps image