Alphen aan den Rijn
Duurzaamheid
Vanaf
dinsdag07apr202000:00

Steenbreek-week 7 tm 13 april

 

steenMet het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ wakkeren Stichting Steenbreek en NL Greenlabel de lentekriebels aan. Juist in deze onzekere tijd geeft het mooie lenteweer inspiratie om de tuin te ontstenen. “De Week van de Groene Tuin” start op dinsdag 7 april en eindigt op Tweede Paasdag 13 april.

Tips 

De actie geeft praktische tips van wat je zelf in de tuin kunt doen. Het zijn laagdrempelige tips die via een vlog van Lodewijk Hoekstra en andere informatiebronnen worden gegeven. Hoekstra: ‘Door met groen en natuur in aanraking te komen, voelen mensen zich gezonder en het geeft een goede afleiding in deze zware tijden. Tuinen dragen zo ook bij aan de biodiversiteit, zijn beter bestand tegen het veranderende klimaat en het is gewoon hartstikke leuk om in de tuin te werken’.

Doel

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel stimuleren tuinbezitters om hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin en de straat bevordert de opvang van piekbuien, waar we vaker mee te maken hebben door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor koelte in (te) warme periodes. Groene tuinen worden zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels en leveren een bijdrage aan de leefbaarheid in straat en wijk.

Wat kunt u verwachten?

Vanaf 7 april t/m 13 april wordt elke dag via o.a. Facebook en Instagram een praktische tip van Lodewijk Hoekstra gedeeld, waarmee je direct aan de slag kunt. De tips lopen uiteen van suggesties om meer vogels in de tuin te krijgen, de regenpijp af te koppelen tot de diversiteit in de tuin te vergroten. De tips zijn terug te vinden op de website en je kunt ze in de periode van 7 t/m 13 april dagelijks in je mailbox krijgen.

Voor meer informatie ga naar: www.steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin

Algemene informatie

dinsdag 7 april 2020 - 00:00 tot maandag 13 april 2020 - 00:00
Locatie: 
thuis
Nederland