Alphen aan den Rijn
Paddenstoelen
Op
zaterdag23okt202110:00

Paddenstoelen in Gouwe Bos

Een wandeling vol verrassingen en een must voor fotografen.
Neem een spiegeltje, loep en/of fototoestel mee. 

Op zaterdag 23 oktober organiseert IVN Alphen aan den Rijn een paddenstoelenexcursie in het Gouwebos bij Boskoop. Boeiend voor alle leeftijden, want ook geïnteresseerde kinderen beleven veel plezier aan een paddenstoelenwandeling. Zij zijn dan ook van harte welkom!

Welke soorten?

Was het weer gunstig voor paddenstoelen? Is het bos net zo rijk aan paddenstoelen als voorgaande jaren? Toen werden er 50 verschillende soorten gevonden. Worden nu dezelfde soorten gezien of zijn er nieuwe verrassingen? Het Gouwebos bevat ook veel microsoorten, neem daarom een spiegeltje en/of een vergrootglas mee. Voor (natuur)fotografen is deze wandeling warm aanbevolen.

Praktische gegevens

De start is om 10.00 uur bij Kinderboerderij Contactweide, Snijdelwijklaan 6, 2771 SX Boskoop. Dit punt is goed bereikbaar per trein, uitstapplaats station Boskoop-Snijdelwijk. De terugkomsttijd is ongeveer 12.00 uur. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.

Bij overtekening wordt de excursie 's middags om 14.00 uur herhaald, met de eindtijd rond 16.00 uur. De overige gegevens zijn hetzelfde als bij de ochtendexcursie.

Info en aanmelden: bij Hans van Dam, janny@countrygazette.nl, 0172-214775 (rond 09.00 of 13.00 uur)


 

Algemene informatie

zaterdag 23 oktober 2021 - 10:00
Locatie: 
Kinderboerderij Contactweide
Snijdelwijklaan 6
Boskoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image