Alphen aan den Rijn
Paddenstoelen
Op
zaterdag22okt202210:00

Paddenstoelen Gouwebos


Welke paddenstoelen staan er in het Gouwebos?

In het Gouwebos tussen Waddinxveen en Boskoop komen minstens 50 soorten paddenstoelen voor. Een leuke uitdaging om ze te vinden.

Op zaterdag 22 oktober kunnen volwassenen en kinderen om 10.00 uur met IVN-gidsen op speurtocht gaan en meer over paddenstoelen te weten te komen. Sierlijke franjehoed, goudvliesbundelzwam, eekhoorntjesbrood, fopzwam en elfenbankjes, de namen stralen een magische kracht uit.


We kunnen deze en minstens tientallen andere soorten zien tijdens deze paddenstoelenexcursie in het Gouwebos. Wist je dat paddenstoelen een ondergronds netwerk hebben en communiceren met bomen en daarmee samenwerken? Natuurlijk gaan we de vliegenzwam ontdekken, maar of de kabouters er zijn beloven we niet.

De paddenstoelentocht duurt twee uur en is een must voor de jeugd. Je kan tijdens de wandeling ook prachtige foto’s maken. Natuurgidsen vertellen over de soorten paddenstoelen die we zien. De activiteit is gratis en start bij Kinderboerderij De Contactweide, Snijdelwijklaan 6 in Boskoop. Aanmelden:
janny@countrygazette.nl

 

Algemene informatie

zaterdag 22 oktober 2022 - 10:00
Locatie: 
De Contactweide
Snijdelwijklaan
Boskoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image