Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
zondag16feb202013:30

Natuurfilm met gratis excursie: de fascinerende wereld van bomen

Op 16 februari om 13.30 uur wordt in Parkvilla filmhuis in Alphen aan den Rijn de film ‘de fascinerende wereld van bomen’ vertoond. Monique Smulders (bekend van de film over Park Zegersloot) maakte deze 96 min. durende film over loofbomen en de planten en dieren die rond deze bomen leven. Je ziet hoe een boom is opgebouwd, hoe de boom opgroeit, voedsel maakt, en je hoort waarom bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van bomen.

Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Paddenstoelen helpen bomen om te overleven of ruimen bomen op als ze dood zijn. Bekijk een voorproefje van de film via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=eiYDnvvcX4c&t=9s (digitale media) of https://natuurnotitiesmoniquesmulders.blogspot.com/p/bomenfilm.html (gedrukte media)

bomen

Gratis bomenrondleiding

Na de film staan om 15.30 uur natuurgidsen van Natuurvereniging IVN klaar om een gratis bomenexcursie te geven in Park Rijnstroom, rond het gebouw van Parkvilla filmhuis. In ongeveer 45 minuten leiden ze je langs allerlei bomen die je nu herkent uit de film en ze vertellen leuke weetjes over de bomen in het park. In februari zijn de bomen nog kaal maar aan de vorm van de boom, de schors en de knoppen kun je de bomen toch al herkennen. Omdat er nog geen blad aan de bomen zit, zie je misschien nesten en vogels tussen de takken.

bomen

Drankje en hapje als toetje
Na afloop kun je tegen een aantrekkelijke prijs nagenieten van met een hapje en een drankje. Kosten: 7 Euro voor de film incl. gratis excursie, 11 Euro inclusief drankje en kaas/hartig plankje. Reserveren wordt aanbevolen: https://www.parkvilla.nl/filmhuis, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn.

Monique Smulders maakte eerder de films ‘Twaalf maanden natuur in het Groene Hart’ en ‘Struinen in Park Zegersloot’, die volle zalen trokken in Zuid-Holland. In haar blog Natuurnotities laat ze elke week zien wat er op dat moment te beleven is in de natuur. Monique is als gediplomeerd natuurgids verbonden aan IVN Alphen aan den Rijn.

Algemene informatie

zondag 16 februari 2020 - 13:30
Locatie: 
Filmhuis Parkvilla
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den RTijn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: 7 Euro voor de film incl. gratis excursie, 11 Euro inclusief drankje en kaas/hartig plankje. Reserveren wordt aanbevolen:

Contactpersoon: 
Filmhuis Parkvilla
Google Maps image