Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
zondag19jul202013:30

Natuurfilm met gratis excursie: de fascinerende wereld van bomen

Op zondag 19 juli om 13.30 uur wordt in Parkvilla filmhuis in Alphen aan den Rijn de film ‘De fascinerende wereld van bomen’ vertoond. Monique Smulders (bekend van de film over Park Zegersloot) maakte deze 96 min. durende film over loofbomen en de planten en dieren die rond deze bomen leven. Je ziet hoe een boom is opgebouwd, hoe de boom opgroeit, voedsel maakt, en je hoort waarom bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van bomen. Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Paddenstoelen helpen bomen om te overleven of ruimen bomen op als ze dood zijn. Bekijk een voorproefje van de film via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=eiYDnvvcX4c&t=9s (digitale media) of https://natuurnotitiesmoniquesmulders.blogspot.com/p/bomenfilm.html (gedrukte media)

 

Na de film staan om 15.30 uur natuurgidsen van Natuurvereniging IVN klaar om een gratis bomenexcursie te geven in Park Rijnstroom, rond het gebouw van Parkvilla filmhuis. In ongeveer 45 minuten leiden ze je langs allerlei bomen die je nu herkent uit de film. 

Vooraf filmkaarten bestellen is verplicht via https://www.parkvilla.nl/filmhuis.

 Adres Parkvilla Filmhuis: Cornelis Geellaan 2 (zijstraat van Raadhuisstraat), 2406 JG Alphen aan den Rijn

 Monique Smulders maakte eerder de films ‘Twaalf maanden natuur in het Groene Hart’ en ‘Struinen in Park Zegersloot’, die volle zalen trokken in Zuid-Holland. In haar blog Natuurnotities laat ze elke week zien wat er op dat moment te beleven is in de natuur. Monique is als gediplomeerd natuurgids verbonden aan IVN Alphen aan den Rijn.

Algemene informatie

zondag 19 juli 2020 - 13:30
Locatie: 
Parkvilla Filmhuis
Corn. Geellaan 2
Alphen aan den Rijn
Netherlands
Contactpersoon: 
Google Maps image