Alphen aan den Rijn
Bomen & Struiken
Op
woensdag14mrt201810:00

Nationale Boomfeestdag weer op Gnephoek - Alphen

Ook dit jaar is de Gnephoek het toneel van de Nationale Boomfeestdag.

Woensdag 14 maart verzorgen circa 110 leerlingen van basisschool de JenaPlaneet en Prisma Speciaal Onderwijs het onderhoud van‘ de Natuurmuur’, de vorig jaar aangeplante houtsingel. Hoogtepunt vormt nu de aanplant van een zogenaamde ‘Toekomstboom’ waarmee het project ook digitaal tot leven komt. Een logisch vervolg op een uniek project.

Biodiversiteit
‘De Natuurmuur’ is een initiatief van VoedselPark Gnephoek in nauwe samenwerking met de gemeente en IVN. Een ruim 350 bomen tellende houtsingel, die door scholieren in één ochtend is ingeplant. De Natuurmuur is primair bedoeld voor het vergroten van de biodiversiteit. De houtsingel biedt vogels, insecten en kleine dieren voedsel en nestruimte, geeft luwte en is een belangrijk element in het polderlandschap.


Onderhoud en bodemverbetering

Onder het motto: “Je kunt wel bomen planten maar je moet ze ook verzorgen”, ligt dit jaar de nadruk op onderhoud en bodemverbetering. Met gerichte bemesting en het afdekken van boomspiegels bevoordelen de leerlingen de jonge aanplant een ten opzichte van het omringende ruigtekruid.

Schone van Boskoop

Toch gaan er ook bomen de grond in. Klapstuk is de ‘Toekomstboom’
Deze stoere hoogstam appelboom, een zogenaamde Schone van Boskoop, wordt het symbool van de Natuurmuur. Naast de appel komt een herinneringspaal met een QR-code. Met de Growapp kan iedereen via foto’s, berichten en filmpjes de groei van de Toekomstboom en de Natuurmuur vastleggen en volgen. Door boom en de houtsingel ook digitaal tot leven te brengen ontstaat er meer verbondenheid tussen mens en natuur.


Meer informatie over VoedselPark Gnephoek is te vinden op de website en Facebookpagina.

Algemene informatie

woensdag 14 maart 2018 - 10:00
Locatie: 
Voedselpark Gnephoek
Gnephoek
Alphen aan den Rijn
Nederland
Google Maps image