Alphen aan den Rijn
Vogels
Op
zondag29dec201910:00

Met IVN naar Amsterdamse Waterleidingduinen

Een echte traditie binnen het programma van de IVN-Vogelwerkgroep: tussen alle drukte van de feestdagen door even heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Dit jaar is het op zondag 30 december van 10.00 – 15.00 uur. Het mooie afwisselende gebied met bos, duin en water staat garant voor het zien van veel vogelsoorten. In de bossen en struiken zijn dat lijsters en koperwieken, maar ook is er goede kans op goudvink, goudhaan en boomklever. Op het water trekken vooral de grote zaagbekken, brilduikers en wilde zwaan de aandacht en langs de oevers de grote gele kwikstaart. Ook het spotten van een vos of een hert zou goed kunnen. De toegang tot het duingebied bedraagt ca € 1,50 per persoon.

Aanmelden om mee te gaan graag via: vwgalphen@live.nl Het startpunt is de parkeerplaats bij Golfclub Zeegersloot, Kromme Aarweg 5, Alphen aan den Rijn (bij Zegerbrug over het Aarkanaal). Er wordt zoveel mogelijk gecarpooled en de kosten daarvan worden gedeeld. Tips: neem lunch, drinken en kijker mee en kleed je warm.

Algemene informatie

zondag 29 december 2019 - 10:00
Locatie: 
parkeerplaats Zeegersloot
Kromme Aarweg
Alpheen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

De toegang tot het duingebied bedraagt ca € 1,50 per persoon.

Contactpersoon: 
Google Maps image