Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
dinsdag15nov202219:30

lezing over Spitsbergen

Wilt u een indruk krijgen van het leven in Spitsbergen, de bijzondere natuur maar ook de gevolgen van klimaatverandering? Kom dan dinsdagavond 15 november (19:30 uur) naar de lezing over Spitsbergen van Joost van Beek. Locatie: Bezoekerscentrum de Veenweiden in Alphen. Graag aanmelden via e-mail: lezingenIVNalphen@gmail.com.

Een ‘once upon a lifetime’ ervaring
Leden van IVN kunnen de lezing bijwonen voor 4 euro, niet-leden betalen 6 euro. Spitsbergen staat deze avond centraal. IVN-vrijwilliger Joost van Beek reisde daar afgelopen zomer naartoe om met een gemotoriseerde zeilboot 10 dagen naar het noordelijke deel van deze archipel te gaan. Het was een ervaring van het type "once in a lifetime". Graag vertelt Joost daarover aan de hand van video's en foto's: de ontmoetingen met de lokale samenleving, vogels, walvissen en andere natuur. Ook staat hij stil bij de historie, zoals de walvisvaart naar Smeerenburg in de 17e eeuw. In zijn lezing neemt hij u ook mee in de cultuur, uiteraard het weer en de zichtbare klimaatverandering. Tot slot zal Joost geen vragen uit de weg gaan of een dergelijke reis nog wel verantwoord is.

Wie is Joost van Beek?
Joost van Beek is vrijwilliger bij IVN-Landschapsbeheer en bestuurslid van Bezoekerscentrum De Veenweiden. Joost is al een kleine veertig jaar actief voor IVN. Zo was hij voorzitter van IVN Alphen en coördinator van IVN-werkgroep Planologie. Verder stond hij aan de wieg van Landschapsfonds Alphen (SLA) waarmee diverse natuurgebieden tot stand gekomen zijn. Behalve een groot hart voor natuur heeft Joost een passie voor Zweden en nog verder noordwaarts gelegen gebieden, zoals Spitsbergen.

IVN: Instituut Voor Natuureducatie
IVN, instituut voor natuureducatie, verbindt mens en natuur. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. De lokale afdeling IVN Alphen a/d Rijn vindt u in het Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15 (in het Zegerslootgebied)

spitsbergen

 

Graag vertelt hij daarover aan de hand van enkele video's en foto's : de ontmoetingen met de samenleving aldaar, de vogels, walvissen en andere natuur, de historie ( oa de walvisvaart naar Smeerenburg in de 17 de eeuw) en cultuur en uiteraard  het weer en ook de daar zichtbare klimaatverandering. Uiteraard gaat hij vragen naar of een dergelijke reis nog wel verantwoord is , niet uit de weg.

Algemene informatie

dinsdag 15 november 2022 - 19:30
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burg. Bruins Slot singel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

Opgeven op: lezingenIVNAlphen@gmail.com
Leden IVN 4 euro, niet leden 6 euro

Contactpersoon: 
Google Maps image