Alphen aan den Rijn
Slootjesdagen
Op
zaterdag15jun201914:00

IVN-Schepnetjesfeest - waterbeestjes vangen

Op zaterdag 15 juni doet IVN Alphen mee aan het Nationale Waterweekend. Dan zijn overal in het land kinderen met schepnetten in de weer om waterbeestjes te vangen. Met speciale zoekkaarten proberen ze de namen van de gevangen beestjes te ontdekken.

Natuurlijk zijn bij IVN Alphen dan ook alle kinderen welkom om mee te doen. Om 14 uur starten ze het slootjesonderzoek bij Bezoekerscentrum De Veenweiden (de Vlinder). Welke waterdiertjes leven daar? En wat betekenen ze voor de kwaliteit van het water? De kinderen verzamelen hun vangsten in witte bakjes, zodat ze goed kunnen zien wat ze gevangen hebben en later de diertjes weer vrij kunnen laten. Voor schepnetjes, bakjes en speciale zoekkaarten voor kinderen wordt gezorgd.

De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Ook voor volwassenen is het een plezier om mee te maken. Voor kinderen zonder zwemdiploma is een volwassen begeleider verplicht. Het adres van Bezoekerscentrum De Veenweiden is Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn (Zegersloot-Noord, bij de Pannenkoekenboerderij). Info: Ton van Ruiten, ton.vanruiten@lijbrandt.nl, 06  22475492. Voor andere IVN-jeugdnatuuractiviteiten: zie

Algemene informatie

zaterdag 15 juni 2019 - 14:00
Locatie: 
De Vlinder
Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC A
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image