Alphen aan den Rijn
Op
zaterdag10jun201710:00

IVN-Schepnetjesfeest

waterbeestjes vangen in Boskoop

Op zaterdag 10 juni doet IVN Alphen mee aan het Waterweekend. Dan zijn overal in het land kinderen met schepnetten in de weer om waterbeestjes te vangen.

Met speciale zoekkaarten proberen ze de namen van de gevangen beestjes te ontdekken. Natuurlijk zijn bij IVN dan alle kinderen welkom om mee te doen.

Om 10 uur gaan ze de sloten bij Natuurtuin De Veenmol  onderzoeken. Welke waterdiertjes leven daar? En wat betekenen ze voor de kwaliteit van het water? De kinderen verzamelen hun vangsten in witte bakjes, zodat ze goed kunnen zien wat ze gevangen hebben. Voor schepnetjes, bakjes en speciale zoekkaarten voor kinderen wordt gezorgd. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Ook voor volwassenen is het een plezier om mee te maken. Voor kinderen zonder zwemdiploma is een volwassen begeleider noodzakelijk. Natuurtuin de Veenmol ligt aan het Zwarte Pad, 300 meter van Station Boskoop (kruising Zijde-spoor oversteken, metéén links, Zwarte Pad, na 100 rechts De Veenmol). Ouders en kinderen die deze ochtend verhinderd zijn, kunnen ’s middags meedoen in Alphen. Daar is het Schepnetjesfeest om 14 uur bij de Vlinder, Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen (Zegersloot-Noord)

Algemene informatie

zaterdag 10 juni 2017 - 10:00
Locatie: 
Natuurtuin de Veenmol
Zwarte Pad
Boskoop
Nederland
Extra Informatie: 

Ouders en kinderen die deze ochtend verhinderd zijn, kunnen ’s middags meedoen in Alphen. Daar is het Schepnetjesfeest om 14 uur bij de Vlinder, Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen (Zegersloot-Noord)

Contactpersoon: 
Google Maps image