Alphen aan den Rijn
Kind & Natuur
Op
zaterdag10jun201714:00

IVN-Schepnetjesfeest

- waterbeestjes vangen in Alphen

Op zaterdag 10 juni doet IVN Alphen mee aan het Waterweekend. Dan zijn overal in het land kinderen met schepnetten in de weer om waterbeestjes te vangen.

Met speciale zoekkaarten proberen ze de namen van de gevangen beestjes te ontdekken. Natuurlijk zijn bij IVN dan alle kinderen welkom om mee te doen

. Om 14 uur gaan ze de sloten bij de Vlinder onderzoeken. Welke waterdiertjes leven daar? En wat betekenen ze voor de kwaliteit van het water? De kinderen verzamelen hun vangsten in witte bakjes, zodat ze goed kunnen zien wat ze gevangen hebben. Voor schepnetjes, bakjes en speciale zoekkaarten voor kinderen wordt gezorgd.

De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Ook voor volwassenen is het een plezier om mee te maken. Voor kinderen zonder zwemdiploma is een volwassen begeleider noodzakelijk.

Het adres van de Vlinder is Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn (Zegersloot-Noord, bij de Pannenkoekenboerderij).

Ouders en kinderen die deze middag verhinderd zijn, kunnen ’s ochtends meedoen in Boskoop. Daar is het Schepnetjesfeest om 10 uur in Natuurtuin De Veenmol, hoek Zwartepad/Heempad, ongeveer 300 meter vanaf station Boskoop (spoorwegkruising Zijde over, metéén links, Zwarte Pad, na 100 meter rechts De Veenmol).

Algemene informatie

zaterdag 10 juni 2017 - 14:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum de Vlinder
Burg Bruinsslotsingel 15
2403 nc Alphen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

Ouders en kinderen die deze middag verhinderd zijn, kunnen ’s ochtends meedoen in Boskoop. Daar is het Schepnetjesfeest om 10 uur in Natuurtuin De Veenmol, hoek Zwartepad/Heempad, ongeveer 300 meter vanaf station Boskoop (spoorwegkruising Zijde over, metéén links, Zwarte Pad, na 100 meter rechts De Veenmol

Contactpersoon: 
Google Maps image