Alphen aan den Rijn
Water
Vanaf
zondag25jun201713:00

IVN-drieluik Water - 13, 17 en 25 juni

Water hebben we in onze omgeving genoeg. Enig idee wat zich zoal onder water afspeelt? Planten vormen daar oerwouden en onder de waterdieren woedt een strijd op leven en dood. Maar het mooie is dat uit de planten en dieren die er leven de kwaliteit van het water af te leiden is.

Tijdens de presentatie op dinsdagavond 13 juni krijg je uitleg over water- en oeverplanten en waterdieren.

Op zaterdag 17 juni is het vergelijken van de waterkwaliteit van veenrivier de Kromme Aar met de Zegerplas aan de beurt door te kijken welke planten en dieren er leven. Dat is een afwisselende doe-ochtend met schepnetjes en zoekkaarten die ook voor wat oudere kinderen geschikt is (onder begeleiding van een volwassene).

Zondagmiddag 25 juni is het tijd voor waterbeleving met een kanotocht door de veenweidepolders, omgeving Nieuwkoop. Daar zijn baltsende kievieten, laagvliegende zwarte sterns en overvliegende purperreigers te zien.

Onderweg vertelt de IVN-gids over het gebied en wat er leeft. We genieten van de zelf meegebrachte lunch. Kanohuur bedraagt € 6 per persoon.

De tocht duurt van 13.00-16.30 uur. Het aantal deelnemers is beperkt; daarom is aanmelden voor het drieluik noodzakelijk via aanmelden@ivn-alphenaandenrijn.nl of bij Liesbeth Bos, 06 12883574 (ook voor info). IVN-leden betalen € 4, niet-leden € 6.

De presentatie is incl. koffie/thee en vindt plaats van 20.00-22.00 uur in Bezoekerscentrum De Veenweiden (de Vlinder), Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn, Zegersloot-Noord (vlakbij Kinderboerderij en Pannenkoekenboerderij

Algemene informatie

zondag 25 juni 2017 - 13:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum de Vlinder
Burg Bruinsslotsingel 15
2403 nc Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image