Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
zaterdag28sep201910:00

Herfstwandeling Zwarte Pad

Boskoop

Op zaterdag 28 september verzorgen IVN Vrienden van het Heempad een rondleiding om te ontdekken welke bloemen nog bloeien in de herfst. De start is om 10.00 uur bij kinderboerderij De Contactweide, Snijdelwijklaan 6, Boskoop (nabij het nieuwe NS-station Snijdelwijk).

Dan gaat de wandeling langs het kleurrijke Zwarte Pad. Hebben onze wintergasten (vogels) hier al hun plek gevonden? En hoe past de natuur zich aan bij de klimaatverandering? Daarna volgt een bezoek aan de vier nieuwe natuurkavels van Schoolakkerbos en Natuurspeeltuin Duivenkavel. Deze kavels zijn aan elkaar verbonden met zeven bruggen en worden samen ook wel “De Eilanden” genoemd. Natuurlijk wordt er gekeken wat er nog bloeit op de Bijenidylle en het Heempad.

Vervolgens voert de rondleiding naar de Linnaeuskade (Ringdijk). Daar valt nog net voor de laatste maaibeurt te genieten van de bloemenberm. De rondleiding is gratis en staat voor iedereen open. De geschatte terugkomsttijd op de Snijdelwijklaan is rond 12.00 uur. Inlichtingen: ivn.alphen@gmail.com; IVN Vrienden van het Heempad, tel.0172 214775 of janny@countrygazette.nl

Algemene informatie

zaterdag 28 september 2019 - 10:00
Locatie: 
Kinderboerderij De contactweide
Snijdelwijklaan 6
Boskoop
Nederland
Google Maps image