Alphen aan den Rijn
Natuur
Op
maandag06feb201720:00

Grijs, Groen en Gelukkig

workshop voor belangstellenden

Kom je ook wel eens in een verzorgingstehuis? Of ken je iemand anders die hier wel eens komt. Er is weinig tijd vanuit de verzorging voor iets anders dan zorg. Juist deze mensen hebben prikkels nodig. En zou je wel iets willen betekenen voor mensen die niet altijd meer makkelijk buiten komen, terwijl je zelf zo geniet van de natuur?

Wat zou het fijn zijn als je dan met de IVN-koffer, vol met ideeën en materialen, af en toe een beetje natuur naar binnen te halen. Wij willen ouderen stimuleren om stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen, een praatje te maken met de buren of de geur van bloeiende lavendel in de neus, het proeven van een kopje muntthee of een broodje confettiboter, die ze misschien zelf gemaakt hebben. Luisteren naar een vogelgeluid op je telefoon. Het zijn van die kleine dingen die een bijdrage leveren aan het welzijn van de mens.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je (lenen) een koffer vol met materialen, die je kan gebruiken. En een korte training, die voor iedereen die aan "Grijs, groen en gelukkig" gratis is. Dan hopen wij dat jij 1x in de maand wat natuur naar binnen brengt bij mensen die het nodig hebben (je kunt natuurlijk ook met iemand een duo vormen, dan hoef je maar 1x per twee maanden).
Wat vragen wij van jou?

Wij vragen niet heel veel kennis, maar wel enthousiasme en liefde voor de natuur. Je kan in je eigen omgeving op bezoek bij ouderen en mensen met een beperking. Maar ook wij hebben adressen en contacten.  

Kijk ook op: https://www.ivn.nl/grijs-groen-gelukkig. Meld je aan voor de training op 6 februari 2017 om 20.00 uur

Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zijn dus op zoek naar natuurliefhebbers, die bijvoorbeeld 1x per maand een klein uurtje op bezoek gaan om een stukje natuur binnen te brengen in een verzorgingstehuis, een dagopvang. En volgens ons zijn wij gewoon op zoek naar jou!

Je kan je aanmelden voor deze training via: fladderaars.vlinders@gmail.com of stuur een email naar aanmelden@ivn-alphenaandenrijn.nl. Wil je meer over dit onderwerp weten, kijk dan eens op: https://www.ivn.nl/grijs-groen-gelukkig.

 

Algemene informatie

maandag 6 februari 2017 - 20:00
Locatie: 
De Vlinder
Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image