Alphen aan den Rijn
Vogels
Op
zondag05feb201714:00

Fotosessie Vogels in de winter

Vogels in de winter – 24 en 28 januari, 5 februari 2017


Op dinsdag 24 januari start de Natuurcursus met een lezing over vogels in de winter. Welke vogels kunnen we nu in ons land zien? Welke blijven het hele jaar en welke soorten zijn wintergasten? Hoe komen ze de winter door?

In de workshop op zaterdag 28 januari maken we eerst een korte wandeling door het Kromme Aargebied om te kijken welke zaden en bessen er nog hangen voor de vogels. Terug in De Vlinder worden
onder het genot van een kop koffie of thee de verzamelde zaden, samen met ander vogelvoer en decoratief groen, verwerkt tot een voederkrans voor je tuin of balkon.
Materiaalkosten voor deze workshop bedragen 10 euro.

Op zondag 5 februari gaan we vogels fotograferen. Onder leiding van twee ervaren fotografen ga je met eigen camera aan de slag om wintervogels sfeervol op de plaat te zetten. Het maakt niet uit of je een compactcamera of spiegelreflex hebt, want we besteden vooral aandacht aan de compositie. Het oog van de fotograaf bepaalt in grote mate het eindresultaat.

Tijdens de relaxte wandeling staat tijd voor fotografie
voorop, maar de begeleiders kunnen je ook wat vertellen over de vogels die je fotografeert. Waar deze fotowandeling plaatsvindt hoor je tijdens de lezing.

Algemene informatie

dinsdag 24 januari 2017 - 20:00 tot zondag 5 februari 2017 - 14:00
Locatie: 
De Vlinder
Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image